Хор Учитељског факултета |
ПОЗИВ
за учешће у програмима међународне сарадње
ПРОГРАМ
за стицање наставничких компетенција наставника, васпитача и стручних сарадника

Архива вести

април 2020.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
web counter

Хор Учитељског факултета

Студенти Учитељског факултета у Лепосавићу, својевремено прогнаног из Призрена, прихватили су идеју тадашњег декана проф. др Радивоја Кулића да оснују свој хор и да песмом растерују тугу и пркосе тешком времену у коме живе. Као неко коме је песма неодвојиви део живота, ову идеју у стварност је претворила др Биљана Павловић, професор музике  која заједно са асистентом мр Божаном Миловановић већ неколико година успешно руководи хором који данас незванично носи име „Косовке девојке“ и у мирису згаженог божура о коме певају проналазе мотивацију и снагу за останак на Косову.

Хорско певање је као изборни предмет заступљено у настави, али без обзира на то студенти показују велико интересовање и љубав према певању и мимо обавезног програма. Сваке године хор се попуњава новим члановима, новоуписаним студентима.  Поред образовно-васпитног рада са студентима, професори Учитељског факултета као део своје радне обавезе виде и развијање културног и забавног живота чиме истовремено дају допринос развоју опште културе средине која их је топло прихватила. 

Хор је имао више запажених наступа и гостовања на РТС-у.

Хор Учитељског факултета,  на челу са др Биљаном Павловић, је показао да не одустаје од очувања државне традиције што је кулминирало великим музичким пројектом – спотом за песму „Косовски божури“ који је приказан на свечаној академији студентског Парламента. Сенату и Савету Универзитета је предложено да донесе одлуку да ова песма постане и званична химна Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

Фотогалерија Хора

Спот „Косовски божури“

 

„Видовдане мој очињи виде“ (по тексти митрополита Амфилохија Радовића)

„Коњ“ (Руска песма)

е-библиотека

elektronska biblioteka
Univerzitet u Pristini Ministarstvo prosvete Razvoj karijere Uciteljski Beograd Uciteljski Uzice Uciteljski Vranje

Учитељски факултет можете контактирати на број телефона 028/84-164

Студентска служба
локал 25
 
Декан 
локал 22
 
Продекан 
локал 22
 
Секретаријат
локал 23
 
Библиотека
локал 24