Хор Учитељског факултета |

Хор Учитељског факултета

Студенти Учитељског факултета у Лепосавићу, својевремено прогнаног из Призрена, прихватили су идеју тадашњег декана проф. др Радивоја Кулића да оснују свој хор и да песмом растерују тугу и пркосе тешком времену у коме живе. Као неко коме је песма неодвојиви део живота, ову идеју у стварност је претворила др Биљана Павловић, професор музике  која заједно са асистентом мр Божаном Миловановић већ неколико година успешно руководи хором који данас незванично носи име „Косовке девојке“ и у мирису згаженог божура о коме певају проналазе мотивацију и снагу за останак на Косову.

Хорско певање је као изборни предмет заступљено у настави, али без обзира на то студенти показују велико интересовање и љубав према певању и мимо обавезног програма. Сваке године хор се попуњава новим члановима, новоуписаним студентима.  Поред образовно-васпитног рада са студентима, професори Учитељског факултета као део своје радне обавезе виде и развијање културног и забавног живота чиме истовремено дају допринос развоју опште културе средине која их је топло прихватила. 

Хор је имао више запажених наступа и гостовања на РТС-у.

Хор Учитељског факултета,  на челу са др Биљаном Павловић, је показао да не одустаје од очувања државне традиције што је кулминирало великим музичким пројектом – спотом за песму „Косовски божури“ који је приказан на свечаној академији студентског Парламента. Сенату и Савету Универзитета је предложено да донесе одлуку да ова песма постане и званична химна Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

Фотогалерија Хора

Спот „Косовски божури“

 

„Видовдане мој очињи виде“ (по тексти митрополита Амфилохија Радовића)

„Коњ“ (Руска песма)

ПОЗИВ
за учешће у програмима међународне сарадње
ПРОГРАМ
за стицање наставничких компетенција наставника, васпитача и стручних сарадника

Архива вести

септембар 2019.
П У С Ч П С Н
« јул    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
web counter

Е-библиотека

elektronska biblioteka
Univerzitet u Pristini Ministarstvo prosvete Razvoj karijere Uciteljski Beograd Uciteljski Uzice Uciteljski Vranje

Учитељски факултет можете контактирати на број телефона 028/84-164

Студентска служба
локал 25
 
Декан 
локал 22
 
Продекан 
локал 22
 
Секретаријат
локал 23
 
Библиотека
локал 24
This themes is powered by Amazing Wordpress Themes. This website violated the terms of use Amazing Wordpress Themes