Докторске студије |

Докторске студије

Студијски програм докторских студија има јасно дефинисану и објављену сврху и улогу у образовном систему.

Сврха студијског програма докторских студија Методика наставе огледа се у развоју и повезивању предметних, педагошких, социолошких, психолошких и дидактичко-методичких научних дисциплина, с једне и примени интердисциплинарних и методолошких знања и компетенција у процесу унапређења савремене разредне наставе у оквиру обавезног образовања.

Докторске студије Методика наставе представљају највишу и завршну фазу институционалног образовног и истраживачког система образовања учитеља и сродних образовних профила који су повезани са разредном наставом. Ослањају се на формално образовање стечено на основним академским и дипломским академским студијама.

Сврха им је у високопрофесионалном овладавању битним дидактичко-методичким појмовним и проблемским склоповима везаним за процес разредне наставе, а посебно за наставу природе и друштва, развоју критичког мишљења, креативности и иновативности, критичком процењивању методичких истраживања, преиспитивању постојећих методичких конструката и научном савладавању нових могућности за развој и унапређивање методике разредне наставе.

Студијски програм докторских студија оспособљава студенте да самостално воде оригинална и научно релавантна истраживања у методици разредне наставе и стимулише их на развој нових методичких приступа и поступака који су применљиви у савременој разредној настави. Висок ниво и квалитет знања и развијене компетенције квалификују студенте за научноистраживачки и високостручни рад уз трансфер њихових оригиналних и иновативних идеја у наставну праксу, као и креативно решавање проблема васпитнообразовног рада. То ће допринети развоју методичке науке, нарочито методике разредне наставе, унпаређењу система образовања и васпитања и напретку друштва у целини.

СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ ДОКТОРСКИХ СТУДИЈА МЕТОДИКА НАСТАВЕ>>>

Уверење о акредитацији студијског програма МЕТОДИКА НАСТАВЕ – докторске студије 2018.

Пријавни формулара за упис на докторске студије – МЕТОДИКА НАСТАВЕ

ПОЗИВ
за учешће у програмима међународне сарадње
ПРОГРАМ
за стицање наставничких компетенција наставника, васпитача и стручних сарадника

Архива вести

октобар 2019.
П У С Ч П С Н
« сеп    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
web counter

Е-библиотека

elektronska biblioteka
Univerzitet u Pristini Ministarstvo prosvete Razvoj karijere Uciteljski Beograd Uciteljski Uzice Uciteljski Vranje

Учитељски факултет можете контактирати на број телефона 028/84-164

Студентска служба
локал 25
 
Декан 
локал 22
 
Продекан 
локал 22
 
Секретаријат
локал 23
 
Библиотека
локал 24
This themes is powered by Amazing Wordpress Themes. This website violated the terms of use Amazing Wordpress Themes