Делатност |

Делатност

Учитељски факултет Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, је самостална високошколска установа са правима, обавезама и одговорностима утврђеним законом. Оснивач факултета је Република Србија. Факултет спада у групацију друштвено-хуманистичких наука. Учитељски факултет Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици обавља делатност основних студија, основних академских студија, основних дипломских студија, специјалистичких и магистарских последипломских студија и докторских академских студија. На факултету се обавља континуирано и научно-истраживачки рад, у коме учествују наставници и сарадници ове установе. Они учествују на различитим научним скуповима и у научно-истраживачким пројектима који су у сагласности са њиховим научним интересовањима и у сагласности са основном делатношћу факултета. Резултат таквог рада огледа се великом броју објављених публикација, као што су научне монографије, чланци у зборницима и часописима, као и уxбеници, приручници и друге форме наставног материјала. Истовремено врши се континуирано усавршавање и стручно образовање наставника и сарадника у земљи и иностранству.

Делатност високог образовања у раду факултета се огледа у научно-истраживачкој, експертско-консултантској и издавачкој делатности која се допуњава и другим пословима чиме се не угрожава квалитет наставе. На овом факултету постоје два одсека: Одсек за разредну наставу и Одсек за васпитаче предшколских установа.

Овај факултет је утемељен на чврстим темељима богате историјске, културне, просветне и уметничке традиције Призрена, као и у складу са савременим потребама и могућностима. Учитељски факултет Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици основан је 1993. године, Законом о учитељским факултетима Републике Србије.

ПОЗИВ
за учешће у програмима међународне сарадње
ПРОГРАМ
за стицање наставничких компетенција наставника, васпитача и стручних сарадника

Архива вести

октобар 2019.
П У С Ч П С Н
« сеп    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
web counter

Е-библиотека

elektronska biblioteka
Univerzitet u Pristini Ministarstvo prosvete Razvoj karijere Uciteljski Beograd Uciteljski Uzice Uciteljski Vranje

Учитељски факултет можете контактирати на број телефона 028/84-164

Студентска служба
локал 25
 
Декан 
локал 22
 
Продекан 
локал 22
 
Секретаријат
локал 23
 
Библиотека
локал 24
This themes is powered by Amazing Wordpress Themes. This website violated the terms of use Amazing Wordpress Themes